Министър-председателят Огнян Герджиков и вицепремиерите Деница Златева и Стефан Янев представиха отчет за работата на служебното правителство на обобщаваща пресконференция в Министерски съвет. Не съм угодил нито на ГЕРБ, нито на БСП и това беше основната линия в поведението на служебния кабинет.

прес 1„МРРБ беше с най-много проблеми, които обективно дойдоха като най-много, заради тези неблагополучия, които се случиха с тунел „Ечемишка“ и по магистралите. Имаше напрежение. Министър Спас Попниколов действително беше поставен на сериозно изпитание, в много голяма степен той успя да се справи със своите предизвикателства. Там се наложи да се сигнализират и съответните органи, държавната финансова инспекция например, включително и прокуратурата“, посочи Герджиков.

прес

„Що се отнася до оценката, която е дадена от г-жа Корнелия Нинова, през това време чух много коментари. Един от любимите ми коментари е това, че всъщност аз съм атакуван и от ляво, и от дясно. Еднакво са недоволни от мен, което всъщност означава, че не съм угодил на никоя от страните. Не съм угодил нито на ГЕРБ, нито на БСП и така трябваше да бъде“, категоричен беше Герджиков. По думите му това е била една от основните линии в поведението на служебния кабинет. „Оценката 4 бих я приел съвсем добре, особено ако се има предвид, че е по четирибалната система“, каза още Герджиков.

прес 3

„Папката, която ще оставя на бъдещия премиер Бойко Борисов съдържа преди всичко добри идеи и молби, които получавах от различни региони“, отбеляза още той.
„Що се отнася до отношенията с президента, нормално е да има известни разминавания. Но това е смисълът на демокрацията, за разлика от едно тоталитарно общество. Щастлив съм, че през тези три месеца успях да работя с президента Румен Радев“, изтъкна още Огнян Герджиков.


Leave A Reply