„Надявам се да има съгласие за Комисията за магистралите. Когато става въпрос за търсене на истина, за търсене на факти по определени въпроси, се надявам, че ще има съгласие от всички народни представители, без значение коя политическа сила ги е излъчила. По въпроси, касаещи това как се разходват публични средства, не би трябвало да има политическа украса и значение.“ Това заяви от Жельо Бойчев БСП пред Агенция „Фокус“ . Той коментира внесеното проекторешение за създаване на Временна комисия за установяване на пропуски и нарушения в процедури по изграждане на магистрали и пътища.

бойчев
Бойчев изтъкна, че от старта на 44-ото НС, това е третата анкетна комисия, която БСП внася за разглеждане в парламента. Първите две бяха за неизплатените трудови възнаграждения и за завишените стойности на уран и алфа частици във водата.

БСП
„Това е последователна политика от страна на БСП да се търси истината по значими за хората въпроси. Няма спор, че стотици милиони са харчат за строителство на магистрали и пътища“, обясни той.
По думите му сме свидетели на множество сигнали за редица злоупотреби по начина, по който се възлагат и изпълняват тези проекти. Според Бойчев е съвсем нормално БСП да се опитат да намерят отговор на тези въпроси и да бъдат полезни.


Leave A Reply