Дурхан Мустафа, обявен за избран народен представител в 44-тото НС, с решение на ЦИК от 27.04.2017г., е депозирал заявление за прекратяване пълномощията на народен представител. За решението си Дурхан Мустафа информира ръководството на ДПС и ПГ на ДПС. В своето изявление Дурхан Мустафа заявява:

„Преди години влязох в политиката с убеждението, че за доверието на избирателите ни са важни идеите и погледът към бъдещето. До постигането на тази не толкова лесна задача стоеше и израстването в политиката – израстване, постигнато с борба. Като човек, постигал изборни победи в екип и с честно състезание, днес не мога да приема служебна победа, каквато би била влизането ми в Народно събрание след напускането на Камен Костадинов.

Затова и взех решението да последвам неговия пример и да се откажа от мястото си на народен представител от Бургас. Оставам в Движението за права и свободи като член на Централното оперативно бюро. Като част от ръководството на партията ще продължа да отстоявам ценностите, които вярвам, че трябва да присъстват в политиката. Пожелавам успех на колегата ,който ще заеме това място.”
Ръководството на ДПС и ПГ на ДПС уважиха решението и аргументите на г-н Мустафа.


Leave A Reply