„Според мен, една от причините да се случва този скандал, да се бие по БСП и по мен персонално, е твърдия отказ да направим коалиция с ГЕРБ.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред бТВ. Тя коментира твърденията на бившия член на ИБ на партията Георги Гергов, че тя също е участвала в среща с главния прокурор Сотир Цацаров. Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро на БСП, защото е посредничил в среща между Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев.

Корнелия Нинова, БСП

Корнелия Нинова, БСП

„Защо, според мен, се случват тези неща сега? Мисля, че има две големи причини – политически и държавнически. Първата е, след изборите имаше група за натиск върху мен, от политически лица, да направим широка коалиция с ГЕРБ. Имаме си решения на нашия орган – не. Няма да правим. Въпреки това, този натиск продължи. После дойде предложението да стана председател на парламента. След това предложението за Деница Златева“, обясни Нинова. „До там се стигна, че служебният министър председател Герджиков да ме вика, за да ми обяснява как Деница Златева трябва да влезе в кабинета“, допълни тя.

БСП Позитано

От думите на Нинова стана ясно, че Гергов е също е бил на мнение, че трябва да се сформира широка коалиция с ГЕРБ. Лидерът на левицата отново изтъкна, че основната причина за поискването на оставката на Гергов е нарушаването на политическия морал.

БСП, Корнелия Нинова

„Втората причина са действията ми за промяна в БСП. Факт че такива хора държейки бюлетини, задкулисно определяха председателя. Аз им казах – не няма вие, хората ще ме избират. Втората част от промяната, която роди тази съпротива е мандатността – три мандата и се оттегляш. Усетих, че обществото го иска и го направих.“ По този начин Нинова обясни действията си като председател на партията и причините за недоволството срещу нея в редиците й.


Leave A Reply