Народното събрание отхвърли предложението на БСП за Временна комисия за проучване на строителството на магистрали и пътища. „За“ създаване на комисията гласуваха 93 народни представители, „против“ 101- и „въздържали се“ – 25 , с което предложението не бе прието.

НС 14В рамките на дебата заместник-председателят Жельо Бойчев от БСП обясни, че няма нищо по-естествено колегите му от ГЕРБ да подкрепят Комисията за магистралите. Депутатът от левицата Кирил Добрев добави, че целта на Комисията за магистралите е да се види кой носи политическата отговорност и да се отговори на българския народ колко струва гордостта на ГЕРБ.

5243056
Секретарят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков коментира, че изграждането на инфраструктура в последните години винаги е било олицетворение на последното правителство на ГЕРБ и в тази посока няма от какво да се притесняват. Колегата му Данаил Кирилов изтъкна, че с Комисията за магистралите, от БСП искат да обърнат ефекта в дефект и да внушат, че нещо хубаво, не е чак толкова хубаво. Ивайло Московски пък попита кои ще бъдат хората, които ще оценяват техническите експертизи или изслушванията. Веселин Марешки, от своя страна, призова да се създаде комисия, която да разследва целия преход.


Leave A Reply