Пътен инцидент край монтанското село Смоляновци. Пожарникари оказват съдействие за извеждане на пострадали хора, пътували автобус, който е катастрофирал в дере. Затворен за движение е път Е-79, в района на катастрофата. Служители на “Пътна полиция“ са въвели временна организация на движението по обходен маршрут: път III-112 Монтана – Брусарци и път III-114 Дреновец – Дражинци, съобщи пресцентъра на МВР.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Тази вечер в 19.31 часа, в полицията е постъпил сигнал за възникнал тежък пътен инцидент край монтанското село Смоляновци. Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията и “Бърза помощ“. Според първоначалните данни, след удар с тежкотоварен автомобил, автобус, пътуващ по маршрут София-Видин, е паднал в дере от височина около 2 метра. По информация към момента, има загинал и сериозно пострадали сред пасажерите. Спасителни екипи на ГДПБЗН оказват съдействие за извеждане на хората. Ще бъде използван кран за изтегляне на автобуса.

Пътна полиция, ДАИ, проверка

След приключване на спасителната операция ще бъде извършен оглед с цел изясняване на причините за инцидента. Затворен за движение е път Е-79, в района на катастрофата. Пътуващите могат да ползват обходен маршрут по път III-112 Монтана – Брусарци и път III-114 Дреновец – Дражинци. Пътни полицаи оказват съдействие на преминаващите. На около 10 километра  от този участък е имало удар и между два ТИР-а. При този инцидент няма пострадали, тежкотоварните автомобили са отбити от пътя и не пречат на движението.


Leave A Reply