Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъди в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин перспективата за създаване на зони за сигурност в Сирия „за постигане на траен мир“. Това съобщи пресслужбата на Белия дом, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Путин - Тръмп
Президентът Тръмп и президентът Путин се съгласиха, че страданието в Сирия продължава твърде дълго време и страните трябва да направят всичко възможно за прекратяване на насилието. Разговорът включваше обсъждането на зони за сигурност за постигането на траен мир, се посочва в комюнике на Белия дом. Двамата лидери са обсъдили също съвместни усилия за изкореняване на тероризма в Близкия изток. От Белия дом съобщават също, че двамата президенти са обсъдили и начините за „решаване на опасната ситуация в Северна Корея по най-добрия начин“.

Тръмп, телефон, разговор, Путин
Тръмп уведоми Путин, че САЩ ще пратят свой представител на започващите днес преговори за Сирия в Астана, съобщи Ройтерс, като се позовава на пресслужбата на Белия дом.
Вчерашният телефонен разговор беше първият между двамата лидери след американското ракетно нападение срещу сирийска военновъздушна база на 7 април. Русия е един най-важните поддръжници на сирийския режим, отбелязва АП.


Leave A Reply