„При разпределението на комисиите сме предвидили вие да вземете комисията за председателството, не защото го заслужавате, а защото това е демократичният начин.“ Тези думи отправи към БСП председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Поводът за тях е предложението Деница Златева да продължи да отговаря за председателството на Съвета на ЕС през 2018 година и в новия кабинет.

цветанов
Цветанов заяви, че трябва да се търсят точки около които да се обединяваме. По думите му е необходима приемственост по въпроса с председателството, защото то е национална кауза.

„Явно вашият подход и манталитет е да рушите, да всявате омраза и разединение. Утре ще бъде гласуван кабинетът „Борисов 3“, ще направим всичко възможно да не допускаме вашите грешки, както и да не допускаме наши отново“, изтъкна Цветан Цветанов. „Успяхте да спечелите президентските избори и повярвахте, че това е вашата подкрепа, но не е- никой не иска БСП на власт“, заяви председателят на групата на ГЕРБ в парламента.

 

5243065
„ПГ на ГЕРБ или ГЕРБ никога не е разглеждала вариант за съвместно управление с БСП“, каза още той по повод изказване на Корнелия Нинова.

Корнелия-Нинова

„Усмирихте патриотите и „Воля“, остава ви единствената алтернатива – БСП и искате да ѝ сложите капан.“ Това каза, от своя страна,  лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на НС.

„Деница Златева била приемственост и разбирателство – това е безпринципност и отстъпление от предизборни ангажименти. Това е статуквото на 27-те години, за което вече съм имала повод да говоря. Преди изборите всички един срещу друг – страшна агресия и винаги в името на народа. След изборите всички вкупом на софрата срещу народа. На това ли му викате приемственост. Защо искате да унищожите демократична България“,  посочи Нинова.

БСППо думите й БСП не е деструктивна, а принципна. „Ние сме за промяна на статуквото, на политическата класа“, категорична беше Нинова.


Leave A Reply