Народното събрание гласува структурата и състава на кабинета „Борисов 3”. Преди това на „Дондуков 2” лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов представи на президента Румен Радев имената на новите министри и му връчи документ за успешно изпълнен мандат за съставяне на правителство. В изпълнение на конституционните разпоредби държавният глава Румен Радев издаде указ, с който предлага на Народното събрание да избере Бойко Борисов за министър-председател на Република България.

Народно събрание

„На основание на предложения от Вас състав на правителство изразявам готовност да издам указ, с който да предложа на 44-ото Народно събрание да Ви избере за министър-председател на Република България“, заяви президентът Румен Радев и пожела успех на новото правителство.

Кабинетът „Борисов 3” ще се състои от четирима вицепремиери и 18 министри, имената на които станаха ясни в сряда. След като съставът на правителството бъде гласуван в пленарна зала, новият кабинет ще положи клетва в присъствието на държавния глава Румен Радев. По-късно, около 13.00 часа, в Министерски съвет новото правителство ще приеме властта от служебния кабинет.


Leave A Reply