„Ще гласуваме против предложения кабинет, на изборите имаше не малко неизвестни.“ Това каза от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ преди гласуването на състава на кабинета „Борисов 3“.

карадайъ 1„Следвайки демокрацията, правата на гражданите и националната сигурност трябва да се фокусираме и в европейските проблеми“, допълни той. „Българските граждани очакват решителни мерки за справяне с бедността и демографската криза“, заяви лидерът на ДПС. „Възможно ли е изобщо да се постихне успех – нашият отговор е не“, коментира той. „ГЕРБ за втори пореден път избра коалиция, както се видя от предния мандат, това не носи стабилност и реформи“, поясни Мустафа Карадайъ. Според него да направиш вицепремиер по демографските въпроси националист е цинизъм.

марешки„На този етап ще дадем подкрепа на правителството, но няма да му дадем не само 100 дни толерантност, а няма да му дадем нито един ден. Още от първия ден, от днес, ще започнем да следим под лупа всяко действие на всеки един министър и на правителството като цяло.“ Това заяви, от своя страна, от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на „Воля” и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.


Leave A Reply