„Няма да подкрепим правителството, предложено от Борисов“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание.

„Първо, има сериозно разминаване в програмите и идеите ни. Второ, това е правителство на подмяната спрямо това, което обещахте. От красивите думи преди изборите не е останало почти нищо“, категорична бе тя, като допълни, че в коалиционното споразумение се залага несигурност за България.

53 обещания и нито едно намерило място в управленската програма, разкритикува Нинова Патриотите. После се уточни, че все пак имало едно обещание, влязло на 1/3 в изпълнение – с ресора „демография“ на бъдещия вицепремиер Валери Симеонов. Това е загуба на идентичност, обобщи тя по адрес на Обединените патриоти и упрекна националистите, че подменят волята на своите избиратели.

Красимир Каракачанов снимка: БГНЕС

Красимир Каракачанов
снимка: БГНЕС

Красимир Каракачанов отговори на обвиненията й с думите, че Нинова всъщност е чела програмата на Патриотичния фронт от миналите избори, а не тази на Обединените патриоти от последния вот.

„В наше лице ще имате алтернатива на вашата програма“, обърна се към бъдещите управляващи соцводачката. „Третата причина – несигурността на управлението, която залагате. Поздравямаме Патриотите за израстването им – от България вън от Европа до евроатлантическия път“, поздрави иронично Нинова националистите.


Leave A Reply