„С промените, които направихме в Конституцията и НК, няма недосегаеми магистрати. И тримата големи – председателят на Върховният касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главния прокурор подлежат на отчет пред Народното събрание. Бяха разширени контролните функции по отношение на тези магистрати.“ Това заяви новият министър на правосъдието Цецка Цачева пред Нова телевизия.

„Трябва всички заедно най-вече представителите на съдебната власт, да имаме диалог. Да снижим емоциите за сметка на разума. Това доверие на избирателите се оправдава с поемане на отговорности и работа, за да има конкретни резултати на местата, на които сме изпратени да работим”, добави правосъдният министър. „Ние имаме добри закони, които са хармонизирани с европейското законодателство. Проблемът при нас е как се изпълнява закона. Контролира ли се неговото изпълняване. По НПК и НК се работи. НПК се работи усилено за неговото изменение”, коментира Цецка Цачева.

„ГЕРБ слага на парламентарната маса темата с референдума по начина, по който са гласували хората. ГЕРБ ще изпълни тази своя заявка”, категорична бе още Цачева.

 


Leave A Reply