„В програмата за управление на правителството е записано – военно обучение в училищата, доброволната служба и разработване на проектите, свързани с наборната военна служба“, изтъкна новия военен министър Красимир Каракачанов в Деня на Българската армия пред БНТ.

„Всички са наясно, че трябва да бъдат отделяни средства за подобряване на материалното положение на Българската армия. Техниката е само част от проблема със състоянието на войската. Духът и самочувствието на българския офицер, сержант и войник, трябва да бъде високо. Мисля, че институциите дължат повече уважение на всички мъже и жени, които защитават териториалната цялост и независимост на България“, заяви той.

По думите на министъра проблемите на българската армия са много повече, отколкото ги е виждал като народен представител. Като приоритети Каракачанов посочи ново въоръжение, модернизация на съществуващото въоръжение и да се повиши бойната готовност. „Необходими са и стъпки в социалната сфера – заплащането, социалните придобивки“, заяви Каракачанов.

„Чувствам се много добре като военен министър. Осъзнавам, че като свършат празниците, за които се готвим двата дни, в които съм стъпил в длъжност, влизаме в реалните проблеми на българската армия“, каза още военният министър.


Leave A Reply