БСП може да не са добри в управлението, но са добри да омаскараят човек, заяви по bTV министърът за българското председателство на ЕС Лиляна Павлова. „Пиарката на Корнелия Нинова е част от пропагандната машина, активирана със страшна сила срещу мен. Не пожалиха начини и средства“, коментира Лиляна Павлова.

Тя определи обвиненията на пиарката на Корнелия Нинова, че носи скъпи чанти, като „жълт и пошъл скандал”. „Нямам чанти по 10 000 лева, не мога да си ги позволя, но и да можех, не бих си купила, не е редно”, изтъкна Павлова. По думите й най-скъпата чанта, която притежава, струва не повече от 200 евро.

По думите й целта е била нейното пълно дискредитиране и омаскаряване, а чрез нея и на ГЕРБ и двата успешни мандата на правителството на ГЕРБ. Павлова обаче изтъкна, че премиерът Бойко Борисов и заместникът му в ГЕРБ Цветан Цветанов са застанали зад нея и са я подкрепили.

„В цялата си професионална кариера съм работила с европейски проекти, европейско финансиране и координация на европейски фондове. Европейската комуникация и координация е част от моята биография повече от 20 г.”, подчерта Павлова, запитана защо не е отново регионален министър, а пое друг ресор.

снимка: НДК

снимка: НДК

„Моят наследник в Министерството на регионалното развитие е заместник-министърът, който работеше с мен в двата мандата. Това също показва приемственост и продължение на започнатото от нас двамата като екип”, допълни Павлова.

„Председателството има две измерения – едното е политиката, представянето, защитаването на българските интереси, пречупени спрямо европейските политики. Второто е инфраструктурното измерение – ремонтът на НДК, ремонтът на останалите сгради, съпътстващата инфраструктура”, изброи Павлова.

По думите й има голямо закъснение в ремонта на НДК. Освен това има недофинансирани, непредвидени и допълнително възникнали ремонти, които трябва да бъдат възложени. Трябва да бъдат обявени над 10 обществени поръчки за сериозни суми, свързани с трансфери, логистика, кетъринг, наемане на зали и хотели. За тях Лиляна Павлова обеща пълна прозрачност.

В сряда ще разберем коя ще е номинацията за български еврокомисар, като Павлова отказа да коментира дали това ще е Мария Габриел.


Leave A Reply