Освен нов президент, френските граждани вече имат и нова първа дама. Жената до 39-годишния Еманюел Макрон е 64-годишната Брижит, потомка на шоколатиери. Негова бивша учителка по френски в Амиен – родния град и на двамата, предаде ТВ Европа.

Цяла Франция говори за една жена. Това е новата първа дама на страната – 64 годишната Брижит Троньо. Новоизбраният президент Еманюел Макрон е на 39. Разликата от близо 25 години във възрастта между двамата стана обект на множество публикации, не само в светските издания, но в на сериозни медии, анализиращи образа на Макрон в политиката. Брижит е гимназиална учителка на своя любим по френски в Амиен – родния град и на двамата. Срещат се, когато той е скандално млад – само на 15 , а тя на 40, омъжена и с три деца. Заради Еманюел тя се развежда. Разбира се, родителите на младия мъж не одобряват връзката. Trogneux_brigitte_1953_Paris_Match_

Ученикът и преподавателката започват връзка, когато Еманюел навършва 18 години. Малко след това заминава да учи в Париж. Двамата сключват брак през 2007 година. Тогава той е на 30, а Брижит – на 54. Първата дама на Франция е високо ерудирана, потомка на шоколатиери. Биби, както я наричат приятелите, следва съпруга си навсякъде.

Двойката се появява за пръв път публично на 14 юли 2015 година в центъра на Париж на парада по случай националния празник на Франция. В интервю за френска телевизия през април, Еманюел Макрон признава, че с Брижит отдавна са решили, че не искат да имат деца.


Leave A Reply