Караджов е първият обвиняем по разследването за „Космо България Мобайл“, обяви пред журналисти говорителят на главния прокурор – Румяна Арнаудова.

„За прокуратурата беше предизвикателство да установи всички обстоятелства, изложени в сигнала“, отбеляза тя. „Считаме, че доказателствата сочат, че изпълнителните директори на „Космо България Мобайл“ са източили търговското дружество малко преди да прехвърлят собствеността, като са се разпоредили със средства на дружеството в чужд интерес. За три от тези сделки, според нас, ги е подпомогнал умишлено Гроздан Караджов“, изтъкна Арнаудова.

Гроздан Караджов, БГНЕС

Гроздан Караджов, БГНЕС

По думите й става дума за сделки, сключвани в периода 2011-2012 г. , като по договорите за тях категорично няма реално изпълнение, но парите са преведени.

Става още ясно, че специализираното звено  „Антикорупция“ работи по сигнал от миналата година, от настоящите собственици на мобилния оператор „Теленор“. След като „Космо България Мобайл“ е продало дружеството на „Теленор“, новите собственици (настоящите) са стартирали вътрешен одит, при който са проверени всички сделки, сключени преди прехвърляне на собствеността. След него е подаден сигнал до Прокуратурата, в който новите собственици посочват фиктивни сделки, сключени с 21 компании на обща стойност 48 млн. лв.


Leave A Reply