На 13 май 2017 година в аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе за шеста поредна година единствената по рода си симулация на фондовата борса „Левчето“. Събитието се организира изцяло от международната студентска организация AIESEC. „Левчето” е инвестиционна симулация, запазена марка на AIESEC – Софийски университет. В нея участниците получават по 10 000 виртуални левa и имат възможността сами да избират какво да правят с тях – дали да ги похарчат, да ги спестят, или да инвестират в акции, облигации, на валутния пазар, в злато и в петрол. Всяка от тези възможности носи определени риск и възвръщаемост.

Тазгодишното издание на „Левчето“ има награден фонд от 1500 лева за най-добре справилият се с предизвикателството, участник, предоставен от основния стратегически партньор на събитието – Alaric Securities. Сред подкрепящите инициативата институции и компании са и Комисия за финансов надзор, Unicredit Bulbank, Елана трейдинг, Business club – Софийски университет. „Участвайки в „Левчето“ младежите получават възможността да се докоснат до света на инвестициите в по-ранен етап на тяхното обучение, което допринася за бъдещото им развитие в тази сфера. Ние от Alaric Securities търсим амбициозни и стремящи се към високи успехи млади хора, а участието в събитието е огромен бонус към тяхната кандидатура за работа в нашата фирма.“, споделят главните партньори – Alaric Securities.

aiesec-new-logo1

„Да бъда част от организацията на „Левчето“ за поредна година ми дава възможността да разбера, че спектърът от интереси на младежите започва да става още по-всеобхватен, което доста ме радва. Ние от AIESEC често организираме събития подходящи не само за интересуващите се от дадена сфера студенти и младежи, но и такива, желаещи да се развият всестранно, както и на общокултурно ниво. „Левчето“ е идеална възможност да се докоснат практически до среда, за която мнозина учат само на теория.“ – Стефан Кьосев, организатор.

Събитието ще стартира от 10:00 часа на 13 май, като ще се състои в две части. В лекционния панел, участниците ще получат базови познания относно търговията с акции, облигации, злато, петрол и валута, които след това ще имат възможност да приложат практически в инвестиционната симулация – двучасова игра в онлайн платформа, изработена специално за събитието. За повече информация, можете да посетите http://levcheto.aiesec.bg/.


Leave A Reply