„И Обединените патриоти, и ГЕРБ поехме ангажимент пред хората на Хасково да решим проблема с водата, затова на първото си заседание даваме близо 2 млн. лева, за да се направи необходимото.“ Така заяви премиерът Бойко Борисов.Днес чрез постановление на Министерския съвет беше решено чрез бюджета на МРРБ към община Хасково да се трансферират 1,9 млн. лв. за финансиране на допълнително аварийно водоснабдяване на града. По този начин ще се изпълни една от краткосрочните мерки за пълното справяне с проблема.Това съобщиха от правителствената информационна служба.

вода
От думите на министъра на икономиката Емил Караниколов става ясно, че до седмица се очаква да завърши пълната проверка на подпочвените води и за резултатите от нея ще бъдат информирани и Министерският съвет, и кметът на община Хасково.

Борисов
Караниколов информира кабинета и за подготвения законопроект, с който продажбата на акции и дялове – собственост на държавата, от търговски дружества с държавно участие в капитала, да става само след решение на Народното събрание по предложение на Министерския съвет.


Leave A Reply