Бившият главен секретар Георги Костов става директор на Агенция „Митници“, Галя Димитрова на Националната агенция по приходите (НАП). Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От думите му стана ясно, че от утре и двете приходни администрации ще имат нови ръководители.
„Галя Димитрова ще е изпълнителен директор на НАП, тя е досегашен зам.-изпълнителен директор на агенцията. Георги Костов става директор на „Митниците“. Надявам се с този екип да успеем да постигнем още по-добри резултати спрямо това, което досега правихме в битката с контрабандата и измамите, както и загубите за бюджета от това“, посочи още финансовият министър.

Георги Костов снимка: БГНЕС

Георги Костов
снимка: БГНЕС

 

„С решение от днес правомощията на Бойко Атанасов, като изпълнителен директор на НАП, са прекратени. Той, считано от утре, ще бъде третият зам.-министър на финансите, с ресор приходните агенции. Промяна търпи и ръководството на Агенция „Митници“. Розалия Димитрова, досегашният директор, се връща в администрацията на директорски пост, по изрично нейно настояване. Предложението беше да бъде зам.-директор на Агенцията, но тя предпочете да се върне там, откъдето я номинирахме. Огромният оперативен опит и необходимостта от укрепване на митницата за нещата, които ни предстоят напред, предположи за директор на Агенцията да предложен доскорошния главен секретар на МВР Георги Костов. Предполагам, че от утре това ще е факт“, уточни още Горанов.


Leave A Reply