Мария Габриел е работохолик. В нейно лице националният интерес ще бъде защитен. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред bTV за информацията, че евродепутатът Мария Габриел може да бъде предложена за български еврокомисар.

„Много се зарадвах на новината, че Мария Габриел може да е следващият български еврокомисар, дано се потвърди в следващите часове“, каза Йотова. Тя емоционално изрази своята подкрепа за Габриел – зная нейните позиции, националният интерес на страната ни ще бъде защитен, категорична е вицепрезидентът.

MEP Mariya GABRIEL at the European Parliament in Brussels

MEP Mariya GABRIEL

„Тя е известна, винаги може да разчита на помощ от нас“, обеща Йотова. Запитана защо така твърдо застава зад кандидатурата й, тя отговори, че почти 10 години е работила с Мария. Относно нейното основно качество, Йотова определи Мария Габриел като работохолик.

Йотова коментира и първите 100 дни от на новата президентска администрация. „За тези три месеца се разбиха много митове – няма ги предречения апокалипсис и международна изолация. Това, което мога да кажа за мен и моята институция, е, че сме почтени хора и смятам, че се разбра и от най-върлите ни опоненти“, каза Йотова.Радев

„Президентът Румен Радев е желан партньор в Европа, на всички международни срещи. Даже участието му на съветите се отбелязва и в европейската преса, както и приносът му за декларацията от Рим. Това са много знакови неща, защото много добре зная колко труд и колко амбиция трябва да имаш, за да сложиш поне едно свое изречение в който и да е международен и европейски документ“, каза Йотова.

„Ако трябва да оценя тези 100 дни – почтеност и отговорност, не сме изменили на сантиметър от това, което сме казали на българските граждани“, заяви вицепрезидентът. „Моят стремеж, а мисля, че и на г-н Радев, е да покажем, че в България може да се прави и друг тип политика – в която не се изявяваш върху образа на врага. Не, ние си вършим работата, а най-добрата оценка ще дадат тези, които ни гледат отвън“, каза още Йотова.


Leave A Reply