Паметник на четиридесетия президент на САЩ Роналд Рейгън бе открит в Южния парк в столицата. Гости на церемонията бяха посланикът на Съединените щати в България Н.Пр. Ерик Рубин, бившият губернатор на щата Вирджиния Джордж Алън, Божидар Лукарски, Алекс Алексиев, Евгений Михайлов, Румен Христов, бившият шеф на “Булгаргаз“, Васил Филипов и Александър Йорданов.

5484188

снимка: БГНЕС

В своето слово Алън заяви, че Рейгън е символ на свободата не само за САЩ, но и за целия свят. “Вижте накъде гледа Роналд Рейгън в тази посока. Посланикът ми каза, че натам е парламентът. Нека тези, които са там, да помнят, че властта им е дадена от хората.

Роналд Рейгън

снимка: Президентска библиотека “Роналд Рейгън“

Посланикът на Съединените щати Ерик Рубин избра цитат, за да отбележи събитието – “Президентът Рейгън заяви, че докато помним най-важните си принципи и вярваме в себе си и бъдещето винаги ще бъде наше“, посочи Рубин. На 28 април, когато неофициално бе открит, паметникът на Рейгън бе изцапан с боя. Решението за поставянето му бе взето през 2011 година, когато се честваше 100 години от рождението на актьорът, републиканец и президент на САЩ.


Leave A Reply