Слави Трифонов прекратява протестните действия пред сградата на Народното събрание. Това стана ясно от изпратеното отворено писмо до медиите. Той протестира в продължение на шест дни, настоявайки народните представители да приемат и признаят резултатите от националното допитване през ноември миналата година.

Слави Трифонов, протест, инфомро

снимка: informo

Публикуваме съдържанието на писмото без редакторска намеса:

„Явно да приемеш волята на суверена, изразена в Референдум, е нещо много сложно. Поне така изглежда според действията на българските депутати. А всъщност е толкова просто. Има референдум. Суверенът се е произнесъл категорично. Депутатите го приемат. И… както казва един популярен български боксьор – “продължаваме напред.” Днес началото на приемането на волята на 2 милиона и половина българи бе дадено. Сложно или просто – но беше започнато.

И сега ще стане ясно дали това е театър, с цел трупане на народна любов или са реални действия, с цел приемане на мажоритарния избор в два тура, намаляване на държавната субсидия на един лев и задължително гласуване на избори и референдуми. От действията на депутатите през следващите два месеца ясно ще се види кои са там, за да работят в интерес на хората и кои са там, за да работят за своя собствен интерес.

Нищо не е приключило и нищо не е свършило“.


Leave A Reply