Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на Комисията за контрол на специалните служби към Баварския Ландтаг и член на подкомисията G10 Юрген Хайке и с бившия ръководен министерски съветник в Баварското министерство на правосъдието д-р Хелмут Палдер. В разговора участваха и регионалния директор на Фондация „Ханс Зайдел“ за Югоизточна Европа д-р Клаус Физингер и ръководителя на фондацията в България Богдан Мирчев. Представителите на баварските власти са в България за участие в семинар на Фондация „Ханс Зайдел“, посветен на противодействието на нарастващите заплахи от тероризъм.

По време на срещата Цветан Цветанов, Хайке и Палдер обсъдиха възможностите за разширяване на съвместната работа между Баварския Ландтаг и българското Народно събрание по темите, свързани с противодействие на тероризма и организираната престъпност. Договорено беше чрез фондация „Ханс Зайдел“ организирането на съвместни обучения, свързани с разследването на тероризъм. В обученията ще бъдат изучавани инструментариума на германското антитерористично законодателство, противодействието на радикализацията и сътрудничеството на национално и международно ниво между правоохранителните и правораздавателните институции на България и Германия.

Председателят на Комисията за контрол на специалните служби към Баварския Ландтаг и член на подкомисията G10 Юрген Хайке поздрави Цветан Цветанов за избирането му за председател на вътрешната комисия в Народното събрание. Д-р Физингер още веднъж предаде поздравленията на председателя на „Ханс Зайдел“ проф. Урсула Менле към Бойко Борисов и ГЕРБ за убедителната победа на изборите и формирането на правителството. Цветан Цветанов запозна участниците в срещата и с актуалната политическа обстановка в страната и законодателните приоритети на ГЕРБ в Народното събрание.


Leave A Reply