„Свидетели сме на недостатъчно ниво на активност от страна на Европейската инвестиционна банка в България.“ Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на конференция на тема: „Резултати и добри практики от изпълнението на Европейския фонд за стратегически инвестиции“.

Горанов„Къде е проблемът планът „Юнкер“ да изглежда абстракция за българския бизнес? Дотолкова, доколкото вероятно кройката на фонда не може автоматично да съвпадне с потребностите на държавата. Свидетели сме на недостатъчно ниво на активност от страна на Европейската инвестиционна банка в България“, коментира финансовият министър.

Министерство на финансите, МФ

По думите му това през последните години са положени значителни усилия за създаването на звено за консултации в България.
„Края на месец март се предвиждаше да стартира, но поради изборите и служебното правителство звеното все още не е много функционално. Надявам се заедно с това звено, а и с помощта на колегите от европейските институции, разпознаваемостта на фонда да нараства. Ролята на правителството не е за пренебрегване и ще проведем внимателни консултации в българския офис на Европейската инвестиционна банка“, каза още Горанов.


Leave A Reply