„БСП ще отчете желанието за намаляване на партийната субсидия, но няма да приеме предложението за намаление до 1 лв.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев пред Радио „Фокус“. Той изтъкна, че начинът, по който се разходва партийната субсидия, очаквано създава много въпроси, като е необходима промяна в механизмите за контрол иотчетност.

Нинова БСП

„Трябва да се промени явно това, което се извършва в момента по линия на Сметната палата и отчетите, които тя дава. За какво се харчат средствата не е достатъчно. Същевременно разбираме и това да бъде намален размерът на субсидията и ще го отчетем в нашето предложение, но трябва да бъде гарантирана и възможността за една политическа дейност на останалите партии“, посочи Бойчев.

бойчев

Според него всяка една от по-големите корпоративни структури ще си направи политическа партия или ще си финансира политическа партия и тогава цената, която ще трябва да се плати, ще бъде много по-голяма.

позитано бсп централа

Относно българската кандидатура за еврокомисар той посочи, че заради кабинета „Борисов 2“ България повече от година е била без действащ еврокомисар. Бойчев коментира още, че страната ни е загубила и престижния пост на зам.-председател на ЕК с ресор „Бюджети и човешки ресурси“, като според него сега сме длъжни да приемем това, което ни се предлага, без дебат.


Leave A Reply