„Строителните дейности вървят по график, изпълнени са 33% и имаме възможност от юни постепенно да започнем отварянето на стесненията, където ги има“. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ. Тя обясни, че от началото на миналата година започна изграждането на 7 метростанции, а по-късно и на още една метростанция и така в момента се строят общо 8.

София

„По-специално през юни по бул. „Патриарх Евтимий“ трябва да бъде освободено движението, като ще останат леки стеснения точно в участъците на метростанциите, защото там строителството ще продължи, но ще бъде пуснато движението по булеварда. Това ще се случи и на бул. „България“ и „Акад. Гешов“, където ще се освободи платното, което в момента е затворено“, уточни Фандъкова.

метро

От думите й стана ясно, че отново през юни се очаква да бъде пуснато движението и по бул. „Гоце Делчев“ и локалните платна на бул. „Цар Борис III“, но цялото кръстовище ще бъде готово в края на следващата година.
„Между 15 и 20 май очакваме тунелопробивната машина да се придвижи към метростанция „Красно село“. Строителството на третата линия на метрото върви в срок“, посочи още тя.

Фандъкова

„Очаквам в края на май да започне подготовката за изграждането на още 4 метростанции в кв. „Овча купел“ до Околовръстния път и кв. Горна баня. И тези 4 метростанции трябва да бъдат готови заедно с останалите 8 през септември 2019 година, когато ще имаме още 12 км метро. Така ще свържем големи квартали като „Овча купел“, „Хаджи Димитър“, „Красно село“ с центъра на София и с останалите две линии на метрото. Тази трета линия предвижда и връзки с жп транспорт при Горна баня“, допълни столичният кмет.


Leave A Reply