“От следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг. Ще бъда там с министър Ангелкова.“ Това заяви вицепремиерът и съпредседател на “Обединени патриоти“ Валери Симеонов в студиото на БНТ. “Говорим за плажната ивица, която е държавна. Трябва да се вземат спешни мерки срещу уродливото явление “преместваеми бараки“. Призоваваме общинска администрация да си свърши работата, а не да слугува на нечии интереси“, призова Симеонов.

Слънчев бряг, България

Слънчев бряг, България

Според вицепремиерът Бургас е един най-престъпните градове в страната – “Нямало е голяма групировка, която да ограничава кварталния бизнес. Затова е градът на кварталните мутрички. Препоръчвам на Николина Ангелкова промяна на нормативната уредба за отдаване на концесии. Те са се превърнали в едни касички. Ще бъда безкомприомисен по отношение на изискванията на законите и въобще не ме интересува кой от къде идва. Ще има шоу на плажа на Слънчев бряг другата седмица, така че заповядайте“, каза още Симеонов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Валери Симеонов изрази своето предположение, че приблизително 2000 българи в Украйна и Молдова, които притежават необходимата професионална квалификация и способности, имат готовността да работят в сферата на туризма – “В момента се изисква превод на дипломите им и подаването на всички документи в София, което не е нормално. Преводът на диплома е абсолютно безсмислено. Хората идват да работят все пак за 250 евро“, коментира съпредседателят на “Обединени патриоти“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По казуса за мажоритарното гласуване, предложено от Слави Трифонов, както и появилите се различия с първата политическа сила, Симеонов категорично отговори, че няма да подкрепи предложението на една телевизионна чалга група, което според него е опасно за демокрацията – “Ние няма да подкрепим предложението на една телевизионна чалга-група. Предложението е опасно за демокрацията. Такава практика има в страни като Буркино Фасо, Сенегал и други африкански държави. Изключението е Франция, но новоизбраният президент Еманюел Макрон предложи промяна на избирателната система. Това ще доведе до корпоративен и дори етнически вот. Различията ни по този въпрос не е драма. Ние за това се разбрахме още по време на преговорите за правителство“, добави Валери Симеонов


Leave A Reply