През последната една година БСП действа като еднолична партия, каза в сутрешния блок на Телевизия Европа бившият депутат от левицата Атанас Мерджанов. По думите му това води до лавина от проблеми, която ще се стовари върху главата на председателя на столетницата Корнелия Нинова.

Нинова, БСП

Корнелия Нинова, БСП

„Този случай даде възможност да се заговори за много неща в партията, включително и за избора на самата г-жа Нинова. Защото стана пределно ясно, че това се е случило след сговор и пазарлък. След като е имало сговор и пазарлък при избора на председателя, следователно трябява да бъдат дадени достатъчно категорични отговори на всички тези въпроси, които вълнуват не само членовете на партията БСП, но и доста от българските граждани. -Какво означава сговор и пазарлък? – Това не беше казано от мен, а от смаия Гергов на пленума, а не го изключва, поне до този момент не съм чул категоричното опровержение на г-жа Нинова.


„БСП, за радост, до сега не е била еднолична партия, а силно се надявам да не допуснем това да стане, макар че последната една година тя действа точно като такава, че точно една година ние сме без определение на функциите на членовете на изпълнителното бюро, без избрани заместник-председатели, без избрани секретари, говори, че действително тя функционира като еднолична партия. Това първо създава проблеми на самата г-жа Нинова и цялата тази лавина от проблеми и въпроси свързани с разделянето на някои от членовете на ИБ с постовете си се стоварва върху нейната глава. Нямаше да бъде така, ако тези отговорности бяха диференцирани, ако бяха определени още от самото начало, но очевидно при нейния избор са поети определени ангажименти, които тя е отказала да изпълни на малко по-късен етап. Самият г-н Гергов говори за тях – имало е съгласие, по неговите думи и от нейна страна, двамата с г-н Янков да бъдат зам.-председатели при подкрепа за нейното председателство на партията“, каза още Атанас Мерджанов.


Leave A Reply