“Смятам, че кабинетът ще е доста по-стабилен, отколкото хората си представят. За мен този кабинет е по-добре организиран от “Борисов 2.“ Между министрите има повече с предишен опит, което помага. Спъването е в големи теми.“ Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков в ефира на Нова телевизия.

Кабинет "Борисов 3", министри

Кабинет „Борисов 3“, министри

“Някои от тях, като демографията, вече я чуваме, но други като рязкото изоставен в годините между Северна и Северозападна България – не. А това е тема, която може да спъне един кабинет, защото с времето се обещава много, но не се случва нищо“, посочва финансистът. Дянков смята, че може да има търкания между ГЕРБ и “Обединени патриоти“, но според него желанието за работа ще бъде по-голямо от това да се карат.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Симеон Дянков е на мнение, че сред слабите места на този кабинет е АЕЦ “Белене“ – “И Патриотите, и значителна част от ГЕРБ биха искали под някаква форма да се възстановят поне част от тези големи енергийни проекти. За мен те са просто една голяма корупционна схема и от това българите само ще загубят. АЕЦ “Белене“ не трябва на икономиката ни“, каза специалистът.

Борисов, Обединени патриоти

“Нашите отношения с Русия не трябва да зависят само от големите енергийни проекти и трябва да го покажем. Има много други разговори с тях, но енергийните проекти – не“, добави от своя страна бившият финансов министър. Според него едва ли България ще стигне до 6% ръст на икономиката и сподели, че на този етап трябва да се влагат повече пари в образованието.


Leave A Reply