Блестящо и вълнуващо представяне за Кристиан Костов на финала на Евровизия в Киев, който зае почетното второ място с 615 точки от телевизионния вот след оспорвана битка с представителят на Португалия Салвадор Собрал. Той представи своята страна на конкурса с песента “Amar pelos dois“- “Любов за двама“.

Who_is_Portugal_s_Eurovision_entry_Salvador_Sobral_and_why_is_everyone_talking_about_him_

Гласовете на националните журита от 42 държави отредиха първото място за Португалия с 382 точки. На второ място България получи 278 точки, а Италия зае третото място с 218 точки. Македония, Албания, Естония, Беларус и Норвегия са сред държавите, които присъдиха 12 точки  в полза на нашият участник.

Кристиан Костов, Евровизия, полуфинал
Кристиан Костов е роден в Москва на 15 март 2000 година. През 2006 година става част от руския детски ансамбъл “Непоседы“. Участва в първия сезон на руското издание на шоуто за таланти “Голос Дети“ в отбора на Дима Билан и стига до финал. През сезон 2015/2016 на музикалното предаване “X Factor“ стига до финал и завършва на второ място. През месец март тази година Кристиан бе избран да представя страната ни на Евровизия с песента “Beautiful Mess“.


Leave A Reply