“БСП е опозиция и алтернатива. Въпреки подаваните оставки и спечелването на изборите, парламентарната подкрепа за политиките на ГЕРБ намалява.“ Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на партията, предаде “Фокус“. Тя припомни, че кабинетът на правителството “Борисов“ 1 е било избрано със 162 гласа „за“ и 77 „против“, “Борисов“ 2 със 136 гласа „за“ и 97 – „против“, а кабинетът “Борисов“ 3 е избран със 133 гласа „за“ и 100 „против“.

5491923

снимка: БГНЕС

“Сериозната разлика на сегашния кабинет “Борисов“ 3 спрямо предходните е включването на националистически партии в състава му“, коментира Нинова и припомни, че когато “АТАКА“ е подкрепяла отделни решения на правителство на столетницата, това е било представяно като огромен проблем и отстъпление от демократични принципи. “В предизборната кампания за парламентарните избори 2017 представители на ЕНП, политическото семейство на ГЕРБ, определиха нас БСП като популистка партия и призоваха българските граждани да не ни допускат във властта“, каза лидерът на левицата.

герб бсп

 

Тя допълни, че защитата на българското производство и отказът на БСП да се подкрепи СЕТА е било определено като антиевропейска политика. “ГЕРБ внушиха, че БСП ще отклони България от европейския й път. Днес те официално си партнират с националистически партии, които настояваха за излизане от членството на ЕС и НАТО“, поясни Нинова. Според нея около два милиона и половина българи са подведени и излъгани от ГЕРБ и “Обединени патриоти“. Също така коментира, че вместо парите от саниране, както са обещали “Обединени патриоти“ да отидат за пенсии, те ще се увеличат. “Това е огромна несправедливост и разделение. Всичко това се прави на фона на проверка от прокуратурата, проверка на Европейската банка за развитие и в заключение докладът на служебния кабинет за нарушение в процедурите по саниране, завишени цени и нагласени договори“, посочи Корнелия Нинова.

Борисов, Обединени патриоти

“Предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарния вот не се прави от правителството, защото ще се разпадне преди да е заработило“, заяви лидерът на БСП и добави, че това предложение има за цел да хвърли прах в очите на хората – “Целта е да се хвърли прах в очите на хората, но не и да се реализира волята на над 2 милиона. души. “Обединени патриоти“ не биха го подкрепили, защото ще останат извън парламента“. Нинова и посочи, че това е симбиоза от “принципност“ и “грижа“ за народния вот.


Leave A Reply