“Аз бих напомнил, че Патриотите направиха така, че ДОСТ да не влезе във властта. И ще направим така, че и ДПС да няма достъп до тази власт. Това са антибългарски и следователно противоконституционни партии.“ Това заяви в позиция председателят на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод вчерашното изказване на лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

карадайъ 2

“ДПС изгуби ролята си на балансьор в българското общество. Тази роля бе заета от българските патриоти и това е логично, защото нашият патриотизъм е обединителен и проевропейски. Нашите братя, българските граждани от турски произход, са пълноценна част от българското общество и партии като ДПС и ДОСТ тенденциозно ги делят от нас и в голяма степен ги държат в подчинение с механизмите, които уж публично демонизират и лепят като клеймо с думата “фашизъм“, обясни министърът на отбраната.

ДПС

“Ако знаеше смисъла на “фашисти“, щеше да е наясно, че в историята на българските патриоти има примери на героизъм в спасяването на българските евреи например. Вероятно господин Карадайъ не е чувал за Владо Куртев от ВМРО, провъзгласен от Държавния еврейски институт в Израел за “Праведник на света“, добавя в позицията Красимир Каракачанов.


Leave A Reply