“Погрешен подход е да се разделя парламентарната група и Изпълнителното бюро на БСП.“ Това заяви бившият председател на партията Михаил Миков преди заседанието на Националния съвет, на което се обсъжда предложението да не бъдат съвместявани длъжностите “народен представител“ и “член на Изпълнителното бюро на БСП“, предаде агенция “Фокус“.

5491928

снимка: БГНЕС

Бившият председател на левицата уточни, че трябва да има връзка между тях, защото народните представители са също политици и участват в политически орган, както и във вземането на решения. Според него депутатите са много по-ангажирани в изпълнение на партийни решения. На въпрос дали има комуникация с Красимир Янков и знае ли дали ще бламира предложението на Нинова, Миков отговори, че не поддържа контакт с Янков – “Нямам комуникация с Красимир Янков. Това са техни отношения, той участваше в избирането й, Гергов също“, посочи Миков.

5491923

Във връзка с намерение на Корнелия Нинова да остави част от депутатите и в ръководството на Изпълнителното бюро, и в Народното събрание, Миков обясни, че е прочел в медиите различни тези. Според него промените в Устава показват, че са основателни обвиненията срещу лидера на БСП, че управлява партията еднолично.


Leave A Reply