На 63 годишна възраст е починал Ген. Стоян Тонев е починал, съобщи бТВ, позовавайки се на източници във вътрешното министерство. Той е бил намерен безжизнен следобед във вилата си край Велинград. По информация на полицията става въпрос за естествена смърт. Открит е от градинар, който работи в района.

От 2002 до 2013 година той бе началник на Военномедицинска академия. Роден е на 3 декември 1953 година в град Кърджали. През 1979 година завършва медицина във Военномедицинския институт в Пловдив. От 1979 до 1981 година е началник на медицинската служба в 25-ти изтребителен полк в Чешнегирово. По-късно става началник на кабинет по кожни болести във Военната болница в Пловдив. Бил е главен асистент и началник на отделение в Клиниката по кожни и венерически заболявания към ВМА в София.

Преди една година беше привлечен като обвиняем за нанесени щети в размер на 16 млн. лева на Военномедицинска академия, докато е бил началник.на болницата, През февруари 2015 година той подаде оставка като председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание, и като като народен представител.

 


Leave A Reply