„Аз съм наясно, че към мен има лично отношение. Приема се като лично отношение от страна на Корнелия Нинова, това ми беше и казано. Това стана ясно още с преместването ми от Варненския избирателен район в Добричкия.“ Така коментира освобождаването си от оперативното ръководство на БСП Красимир Янков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му решенията за партията се взимат еднолично от Нинова, а в последните две седмици дори не е имало заседания на ръководството.

Красимир Янков снимка: БГНЕС

Красимир Янков
снимка: БГНЕС

Новият екип на Нинова включва Стефан Данаилов, Деница Златева, Владимир Москов, а заместник -председател на партията стана Кирил Добрев.

„С учудване разбирам изявленията на Кирил Добрев, който обвинява достойни членове на ръководството на партията в шиоркия му формат, че са я довели до 400 хил гласа. Всеки трябва да даде своя дан и когато има избори, с авторитета си да допринесе за общия резултат. Най-слабият резултат е с водач Кирил Добрев в Габрово и той това не трябва да го забравя, посочвайки с пръст хора, които работиха активно“, коментира още Янков.

кирилдобрев

Кирил Добрев

„Корнелия Нинова беше избрана на конгреса с авторитета на много от хората, които бяха по-активни. Самият аз бях кандидат за председател, но получих доверието като трети със 79 гласа от делегатите. Аз, използвайки добрите си отношения с тези, които ме подкрепиха, авторитетът който имам като мнение, реално помогнах тя да стане председател“, добави Янков.


Leave A Reply