Премиерът Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев оставка. Мотивът на Тенев е създалото се напрежение около негово действие преди близо 10 години, което той не желае да се пренася върху работата на правителството.

Новоназначеният заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев съобщи пред журналисти в Министерски съвет, че е подал оставка. “Смятам, че създаденото напрежение не работи добре за правителството и помолих да бъда освободен от длъжност“, допълни той, посочвайки, че решението е по негова инициатива, като за това е разговарял с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов. “Така стеклите се обстоятелства, както разбирате, са много неприятни, съжалявам, че от една снимка се преекспонираха нещата и смятам, че най-правилното решение, което можеше да се вземе, е да подам оставка“, каза Тенев.

Image_6227138_302

Бившият заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев се e снимал преди девет години, позирайки с нацистки поздрав край восъчни фигури на немски офицер в парижки музей. “Там се снимах с всякакви известни хора, да, може би не беше правилно това, което съм направил, но беше повече в подигравателен стил. Не споделя нацистката философия“, категорично заяви Тенев.


Leave A Reply