„ГEPБ oттeгля cпopнитe пpoмeни в зaĸoнa зa зeмeдeлcĸитe зeми, пpeдизвиĸaли пpoтecти пpeд пapлaмeнтa.“ Това заяви лидерът на ПГ на партията Цветан Цветанов. Той беше категоричен, че от ГЕРБ нямa дa дoпycнат пopeднoтo пpeзacтpoявaнe и зaмъpcявaнe нa зeмитe пo Чepнoмopиeтo.

цветанов

Цветанов уточни, че рeшeниeтo e взeтo cлeд ĸoнcyлтaции c гpyпaтa нa пaтpиoтитe, ĸoитo ca ocнoвeн внocитeл нa зaĸoнoпpoeĸтa. Пpичинaтa e, чe ce пpaвят пoлитичecĸи cпeĸyлaции c внeceнитe тeĸcтoвe.

Десислава Танева снимка: БГНЕС

Десислава Танева, от своя страна, също посочи, че представителите на политическа партия ГЕРБ ще оттеглят подкрепата си за законопроекта за промените в закона за опазване на земеделските земи. Според нея се насажда, че този закон обслужва големи инвеститори по Черноморието.

„Оттегляме законопроекта за опазване на земеделските земи от деловодството на Народното събрание, щом ГЕРБ оттеглят подкрепата – значи няма да има такъв закон.“ Това посочи Йордан Апостолов от ПГ на „Обединени патриоти“. Той подчерта, че неговото лично мнение е, че законопроектът не се оттегля под натиск на зелените. Депутатът посочи, че би искал да чуе становище, какво ще се прави с хората, поели частни иницитиви за строителство по програмите на ДФЗ. По думите му с връщането за земеделската земя, техните проекти падат. „Говорим за неусвояване на евросредства“, обясни Апостолов.

ЖабляновОт своя страна депутатът от БСП Валери Жаблянов посочи на извънреден брифинг, че първият законопроект е бил оттеглен от самите вносители заради съмнения за непригодност и неразбирателство в редиците на мнозинството.

„Законодателният процес така, както тръгна, тръгна порочно и ние приветстваме мнозинството за този акт“, заяви той. По думите му, когато се обслужват интересите на няколко инвеститори и отделни представители на бизнеса, това не може да бъде законодателството, което е необходимо на днешна България.

„Удовлетворени сме от факта, че ГЕРБ внесоха законопроекта за опазване на земеделските земи, но БСП ги спря“, заяви социалистът Жельо Бойчев.По думите му фокусът на внимание е бил насочен към „Обединени патриоти“ като вносители на този законопроект.
„Пред мен е този законопроект. Там много ясно се вижда, че Менда Стоянова, която е председател на Комисията по бюджет и финанси и е от ГЕРБ е подписала този законопроект. Много ясно се вижда, че Десислава Танева, която е председател на Земеделската комисия е подписала този законопроект“, коментира Бойчев. По думите му няма как ГЕРБ да избяга от отговорността си от това законодателно предложение.


Leave A Reply