Министърът на правосъдието Цецка Цачева отмени заповед на служебния министър на правосъдието Мария Павлова и възстанови Любомир Талев на длъжност директор на дирекция „Съвет по законодателство“, съобщават от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Той беше освободен от длъжност в изпитателния едногодишен срок на основание чл.12 от Закона за държавния служител. Решението за отмяна на заповедта е взето след преразглеждане на работата на служителя по негова молба.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Припомняме, че служебният министър на правосъдието Мария Павлова освободи директора на дирекция „Съвет по законодателството“ Любомир Талев във връзка с изготвения Проект на Закон за допълнение на Закона българското гражданство и внесените с него промени в Изборния кодекс в частта „Заключителни разпоредби“, сложени за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерство на правосъдието. От министерството заявиха, че действията на служителя са умишлени, с цел злепоставяне на институцията, тъй като каченият законопроект не е бил съгласуван с министъра.


Leave A Reply