Двама души са убити, а друг е с опасност за живота след стрелба в района на столичния квартал „Витоша“. Столични криминалисти задържаха 57-годишен мъж за извършено от него тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

полиция
Днес, към 10:25 часа, бил подаден сигнал за стрелба в района на кв. „Витоша“ в София. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи са установили смъртта на 38-годишен мъж и 61-годишна жена, а трети човек – 35-годишен мъж е бил ранен тежко и откаран в болница Св.“Анна“. От лечебното заведение съобщават, че след направена операция той остава с опасност за живота. Веднага стартирали огледите в района, както и заградителните действия.

полиция

Минути по-късно е задържан 57-годишният Драгомир Драганов. Продължава работата по изясняване на обстоятелствата и причините за извършеното тежко престъпление. По случая е образувано досъдебно производство, а действията по него продължават под контрола на прокуратурата.

Връзка със случая административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов дадоха брифинг.

На него стана ясно, че не става въпрос за криминален или битов инцидент, а за финансови отношения. Драганов е използвал законово притежавано оръжие. Мъжът и жената, които са били убити, са служители на фирма, чиито подизпълнител е задържаното лице, научаваме от думите на прокурор Русинова.

„Убиецът и пострадалите са имали и вчера среща за тези неуредени сметки, най-вероятно днес нещата са излезли извън контрол“, допълни гл. комисар Младен Маринов. Той поясни, че извършителят не е имал криминални прояви до момента. „Реално Драганов  е трябвало да получи от жертвите възнаграждение за извършени строителни дейности. Сумата е въпрос на проверка, но става дума за над 100 хил. лева“, съобщи още главният секретар на МВР.


Leave A Reply