Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей призова днес британците да я подкрепят в преговорите за излизането на страната от Европейския съюз, като гласуват за нейната партия на парламентарните избори на 8 юни. Тя обеща, че в замяна ще ограничи достъпа на неевропейски мигранти до кралството, а след това ще намали и миграцията на хора от страните членки на ЕС, предаде Франс прес, цитирайки БТА.

„Присъединете се към мен в момент, когато се боря за Обединеното кралство“, каза Мей в северния град Халифакс при представянето на програмата на Консервативната партия за изборите.
В момент, когато страната потегля на „голямото пътешествие“, наречено Брекзит, ръководителката на консервативното правителство настоя колко е важно да получи „чист мандат“, за да постигне „възможно най-добро“ споразумение на предстоящите преговори за излизане от ЕС.

Снимка: telegraph.co.uk Тереза Мей

Снимка: telegraph.co.uk
Тереза Мей

„Следващите пет години ще са повратни за Обединеното кралство, основополагащ момент и предизвикателство. Всеки глас за мен и за моя екип ще засили позицията ми в преговорите“, каза тя в речта си. В своя манифест Мей изразява позицията, че „имиграцията трябва да бъде контролирана и намалена, защото когато върви с твърде бързи темпове и в твърде големи мащаби, е трудно да се изгради хомогенно общество“, предаде ДПА.

„Безконтролната имиграция оказва влияние върху хората, върху публичните услуги и понякога отнема работни места“, предупреждава тя. Мей обяснява, че „наша цел е да сведем имиграцията до устойчиви нива, което значи годишна нетна имиграция от десетки, вместо от стотици хиляди, каквато наблюдавахме през последните две десетилетия“.


Leave A Reply