„Няма как да подам оставка, защото тези партии (БСП, ДПС и Воля) не са гласували за моето избиране. Не виждам и основание. Все пак бих желал някой да застане пред камера и да каже защо точно искат оставката ми, какво нарушение, какво престъпление или неизпълнение на служебните задължения до момента са открити в моята работа. Не е ясно точно за какво се иска оставката ми“. Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографската политика и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти“ Валери Симеонов пред NOVA.

Той отрече твърденията на вестник „Сега“ за негови реплики, че си е правил „майтапчийски снимки като студент при посещение на лагера „Бухенвалд“. „Реплики да съм си правил майтапчийски снимки в далечната 79 година, когато бяхме на студентски стаж в ГДР от МЕИ – София – просто няма такова нещо. Аз ще съдя вестник „Сега“ и не само това – настоявам да се изкара и да се пусне за информация на обществото аудиозаписа, а не фонограма със записани изречения. Искам да чуя аудиозаписа. Ако не го чуя, ще го изискат от съда, така или иначе“, категоричен е Симеонов.

„Особено след вчерашния случай, смятам, че сме жертви на лов на вещици, да не кажа – на лов на фашисти и то е приложена тази отвратителна кампания спрямо хора, които нямат нищо общо. Аз познавам и двамата, никога не са изповядвали това и нямат такова мислене, да не говоря за себе си, който имам достатъчно сериозна биография, включително свързана с еврейските организации в Бургас“, коментира още той.

„Иво Антонов, служителят на Министерството на отбраната, чиято снимка с нацистки поздрав в четвъртък отново се появи в публичното пространство, е в болничен и не е уволнен. В момента, в който той е научил за уволнението си, е изпаднал в прединфарктно състояние и с линейка е откаран по спешност във Военномедицинска академия. Точно в този момент той е бил в кабинета на заместник-министъра на отбраната. В крайна сметка Иво Антонов е в болничен. Той все още е служител на Министерството на отбраната”, обясни Симеонов и припомняйки закона отчете, че според него, ако снимката е единственото основание за уволнението на Иво Антонов, след по-малко от годината, той може бъде възстановен на работа от съда.


Leave A Reply