В Гранитната зала на Министерския съвет министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова провежда работна среща с журналистите, които работят по темата за подготовката на председателството. “Ремонтът на НДК е в сравнително напреднала фаза, въпреки това има забавяне в част от дейностите. Това заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018г. Лиляна Павлова, по време на работна среща с журналисти и във връзка с ремонта на сградата-домакин на българското председателство“, обясни Павлова и добави, че една от причините за забавянето е високите изисквания за сигурност, които налагат въвеждането на допълнителни мерки в НДК.

председателство, България, Съвет на ЕС, лого

Очаква се през септември да бъде проведено журналистическо обучение на ресорните репортери, за да могат те да се запознаят със спецификите на председателството. “За целта изграждаме и специален пресцентър в сградата, избрана за председателството – Националния дворец на културата“, коментира Павлова и уточни, че този пресцентър ще бъде с капацитет 130 работни в места, а в него ще работят както български, така и представители на чуждестранните медии.

знаме България Европейски съюз

По думите на министър Павлова основните заседания на председателството ще се състоят в Брюксел, които се очаква да бъдат около 1500, а за тази цел 200 души ще работят в постоянното представителство там. Тя разясни, че заседанията в България ще са около 200, като през месеците февруари, април и юни ще има най-много срещи на високо равнище.


Leave A Reply