Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров ще заведе съдебни дела срещу Валери Жаблянов и Таско Ерменков за обиди. Това обяви той пред БНР.

Тодоров поясни, че далата ще се стартират до дни. „Едното е срещу Валери Жаблянов, който твърди, че чрез мен шествал фашизмът, а декларацията, която прочетох в парламента, е фашистка. Ще съдя и Таско Ерменков, който ме нарече „политически травестит.“

„Това, което се случва в България е опит да бъде изведен националсоциалъзмът като нещо неприемливо, а в същото време се мълчи за реставрацията на комунизма и техните символи.Днес България е доста по-свободно и проатлантическо място. Преди минути дадох на президента Румен Радев комплект от снимки, разменихме и няколко думи. На тях са заснети сборища на социалисти, които издигат образа на Сталин. На тези сборища в предните редици са лидери на БСП, като Нинова, Таско Ерменков и др. Тези хора водят шествия по Бузлуджа с портрети и знамена, с възхвала на Ленин. Щях да се радвам, ако президентът Радев беше казал това, което си говорихме пред студиото – че за него е неприемливо и издигането на портрети на Сталин, и на други комунистически сатрапи.“, счита още Тодоров.

„Сега целта е да се вбие клин между коалиционните партньори. Тези патриоти щяха да бъдат приемливи, ако БСП беше първа политическа сила и можеше да състави с тях правителство. Аз вярвам на Валери Симеонов. До сега от в. „Сега“ не са извадили записа с неговото изявление. Ще инициираме националсоциализмът и комунизмът да бъдат отъждествени като еднакво престъпни за човечеството“, допълни Тодоров.

 

 


Leave A Reply