Бургас оглавява класацията по най-висока престъпност. Коефициентът, с който се измерва криминогенната обстановка за последните години, е 17,9. За сравнение в Смолян той е 4,9, а в София – около 14.“ Това заяви в Бургас министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той взе участие в среща на ОД на МВР в крайморския град за мерките, които ще се вземат за нормалното протичане на туристическия сезон, предаде БТА.

5510209

Коефициентите са изготвени във връзка с нова карта на България за измерване на криминогенната обстановка. Подробности за нея ще бъдат съобщени, след като се докладва на премиера Бойко Борисов. За срещата в Бургас пристигнаха още главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на туризма Николина Ангелкова. Главният прокурор съобщи, че на срещата са обсъдени мерките, които трябва да се предприемат, за да няма повече спорове „нито за наркомясто, нито за паркомясто“.

5510211

Сред основните задачи сега е да се обезпечи необходимият брой полицаи за сезона. Министър Радев също подчерта, че основният фокус е върху сезона. За целта ще бъдат командировани 976 полицаи, които да осигурят безопасността и спокойствието на туристите. Ще има полицаи и от Румъния, Полша, Чехия и Унгария. Валентин Радев добави, че има увереност, че сезонът ще протече нормално и няма да бъдат допуснати случаи като миналогодишния, при който се стигна до престрелка в заведение в Слънчев бряг с един убит и трима ранени.


Leave A Reply