„Георги Иванов е в стабилизирано състояние, но все още не мога да кажа, че няма риск за живота му. Нашата първа диагноза е един исхемичен мозъчен инсулт с преходно нарушение на мозъчното кръвообращение, което е било най-вероятно причината и за неговата травма“. Това каза пред журналисти доц. Евелина Одисеева – началник на Клиника „Интензивно лечение” към ВМА във връзка със здравословното състояние на първия български космонавт Георги Иванов. По-рано днес Иванов беше приет по спешност ВМА.

Георги Иванов, космонавт
От лечебното заведение информират, че той в момента е в медикаментозен сън. „Така ще остане в следващите 24 часа, до 48 часа, когато ще направим един контролен нов скенер, за да оценим каква ще бъде находката в главния мозък”, обясни доц. Одисеева.

04559deff26fb8a277c1aa5711d47907_680x_IvanovПо думите й Георги Иванов е постъпил рано сутринта в коматозно състояние. „Снощи при битов инцидент е получил травма на раменната става и лек удар в главата, но след това се е чувствал добре. Рано сутринта става неспокоен, възбуден, което е накарало близките да потърсят помощ“, каза още тя.


Leave A Reply