Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне със своят колега Владимир Путин във Версайския дворец край Париж на 29 май, съобщава агенция “Франс прес“, като се позова на президентската пресслужба, предаде БТА. Това ще е първата визита на Путин във Франция след избирането на Макрон за държавен глава.

epa05963906 French President Emmanuel Macron (C)leaves after laying a wreathon the Unknown Soldier's tomb at the Arc of Triomphe monument after his formal inauguration ceremony in Paris, France, 14 May 2017. EPA/ALAIN JOCARD / POOL MAXPPP OUT

Руският президент ще дойде във Версай за откриването на изложба, посветена на визитата на император Петър Велики в двореца преди точно 300 години. Пресслужбата на Кремъл потвърди, че Путин ще посети Франция на 29 май. Визитата ще бъде по покана на Макрон. Агенция ТАСС отбелязва, че това ще е първата среща между руския президент и новия му френски колега. Досега двамата са общували само по телефона.

Владимир Путин Снимка: ТАСС

Владимир Путин
Снимка: ТАСС

“В хода на преговорите на най-високо равнище е планирано да бъдат обсъдени състоянието и перспективите за развитие на руско-френските отношения в политическата търговско-икономическата и културно-хуманитарната сфера. Ще бъдат разменени мнения по актуални международни и регионални въпроси, на първо място по координацията на усилията в борбата с тероризма и уреждането на кризите в Сирия и Украйна.


Leave A Reply