СДС София излязоха с декларация във връзка с оскверняването на паметника на Роналд Рейгън в столицата. В нея Съюзът на демократичните сили в София осъжда поругаването на паметника на президента на САЩ Роналд Рейгън и настоява за бързо разкриване и огласяване на виновните за него.

5484188

„Извършителите демонстрират нестихващ реваншизъм и омраза, характерна за епохата на Студената война. Техните действия показват, че близо 30 години след падането на Желязната завеса, носталгията по СССР и озлоблението срещу един от основните фактори, довели до неговия разпад са все още живи, макар безсилни и жалки“, се посочва в текста на разпространената декларация.

От нея става ясно, че авторите очакват компетентните органи, благодарение на осигуреното постоянно видео наблюдение на територията на Южния парк, да си свършат работата и да намерят бързо извършителите и те да бъдат санкционирани според законите, касаещи подобни деяния.
От СДС – София призовават всички демократични партии в България, включително и БСП, да заявят своята позиция за това непристойно деяние.
Те напомнят, че без активната и успешна политика на президента Рейгън, свободното и демократично развитие на България в края на ХХ и началото на ХХI век, щеше да остане една несбъдната мечта за всички нормални българи.


Leave A Reply