„Изказването на руския президент Владимир Путин (че славянската писменост идва от македонската земя -бел.ред.) е изненадващо и неприемливо. България е носителят на това богатство и ние трябва да го защитим. Сигурно това е някакъв сигнал към нас и трябва да го разчетем. Важното е да заявим, че не приемаме такова отношение и трябва да защитим историята си. Позицията на министър-председателя и МВнР са достатъчни”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в интервю за NOVA телевизия.

„Кабинетът „Борисов 3” започна с фалстарт. Те се отказаха от предизборни обещания. Второ – нямат програма. Втори месец парламентът не работи. Трето – нямат екип. Темата европредседателство не върви, тя е сведена до ремонта на НДК. Има напрежение в обществото – протести на майки, на еколози. Вкараха един закон за земеделските земи и той беше лобистки. Видяха малко натиск и го изтеглиха”, коментира още лидерът на левицата.

Във връзка с поисканите оставки заради скандала с нацистките снимки на представители на Обединените патриоти, тя заяви:„Програмата на БСП беше най-близка с тази на Обединените патриоти и го потвърждавам и днес. Те обаче вече се отказаха от нея. Винаги сме осъждали крайните им прояви на насилие.”

 

 


Leave A Reply