“Вече има двама задържани гранични полицаи, работили на Летище „София“, които са били участници.“ Това заяви в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод провелата се миналата нощ специализирана акция срещу нелегалната миграция, предаде агенция “Фокус“.

снимка: Архив МВР

снимка: Архив МВР

“Двама са каналджиите и двама са тези, които е трябвало да бъдат прехвърлени. При обиските е намерена голяма сума пари, обиски се правят и в момента“, посочи министър Радев и уточни, че около 11.30- 12.00 часа Прокуратурата ще даде допълнителна информация за акцията.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Радев поясни, че операцияте се ръководи от Специализираната прокуратура, експерти от СДВР, ДАНС и вътрешен отдел към вътрешното министерство. “Всички, които са замесени ще бъдат докрай намерени, ако не са тук ще бъдат издирени, и ще понесат отговорността спрямо закона“, каза министър Радев. Късно снощи след 22.30 часа на бул. “Александър Стамболийски“ при специализирана акция на ГДБОП по задържане на група, която се е занимавала с трафик на нелегални мигранти бе задържан служител от Главна дирекция “Гранична полиция“.


Leave A Reply