Вътрешният министър Валентин Радев и синдикатите в системата на МВР се договориха за създаването на функционален модел с цел оптимизация на работата на вътрешното ведомство. Радев проведе опознавателна среща с представители на синдикалните организации. На нея той е запознал синдикатите с приоритетите на ръководеното от него министерство – борбата с битовата престъпност и войната по пътищата.

5519887

„Първото нещо, за което се договорихме, е да се изпълни един функционален модел с външен поглед. Той ще бъде възложен на външни експерти и към тях ще бъде прибавен един вътрешен. Те ще бъдат сравнени. Целта е да се подобри работата на това мегаминистерство, обрасло през годините с много служби, някои от които с дублиращи се функции“, посочи Радев.

5519885

По думите му функционален модел означава да се види структурата на министерството, дали има дублиране на дейности. Той обясни, че става дума за подобрения и че на този етап не става дума за съкращения.

5519886

„Все още не знам какво ще излезе от този функционален модел и какво ще бъде преструктурирано“, каза още вътрешният министър, но не изключи да има сливания и разделяния на дирекции в МВР. Той изрази желание да работи в диалог със синдикатите.


Leave A Reply